Bouw en Interieur IT en Techniek

Bouwkundig CAD-Tekenaar

School je om tot bouwkundig tekenaar met kennis van CAD en BIM. Je leert met de belangrijkste tekenprogramma’s zoals AutoCAD en Revit werken en scherpt zo je tekenvaardigheden in 2D en 3D aan.

Wat kan je verwachten?

Tijdens deze opleiding leer je  een schets omzetten in een digitaal en technisch correct plan – zowel in 2D als in 3D. Je werkt plannen met bouwkundige details uit voor uiteenlopende projecten. Je krijgt een brede bouwtechnische achtergrond mee. De technische mogelijkheden, materiaalkeuze en bouwwetgeving staan op het lesprogramma. Toegepaste wiskunde is van belang om de noodzakelijke berekeningen te maken.

Je werkt met de klassieke CAD-programma’s en Revit. Die software is specifiek ontwikkeld voor Building Information Modeling. BIM is de nieuwe norm voor architecten, ingenieurs, aannemers, studiebureaus en andere spelers in de bouwsector. Na de opleiding Bouwkundig CAD-tekenaar kan je kiezen voor een carrièresprong in de richting van een architecten- of studiebureau, bij aannemers of als freelance bouwkundig tekenaar.

Meeus 4

Behaal je diploma secundair onderwijs

Deze opleiding kan je ook volgen als diplomagericht traject. In combinatie met aanvullende algemene vorming leidt deze opleiding tot een diploma secundair onderwijs.

Schrijf je in voor deze opleiding

Bouwkundig CAD-Tekenaar