IT en Techniek

Datacommunicatie- en Netwerktechnicus

Je krijgt de nodige technische kennis en inzichten van datacommunicatie- en netwerktechnieken. ​​Zo kan je ook de meeste technische problemen met datanetwerken op te lossen.

Wat kan je verwachten?

Je leert hoe je een duurzame infrastructuur voor datacommunicatie en netwerkservices opzet van plan tot montage, installatie, aansluiting en configuratie. Je bent ook een sterke troubleshooter die vakkundig test en oplossingen bedenkt wanneer er zich een storing voordoet aan een bestaande installatie.  

Tijdens deze opleiding schenken we voornamelijk aandacht aan de netwerkinfrastructuur. Je krijgt een inleiding in netwerken met CCNA 1 en basisconfiguratie van routers, switches en draadloze netwerken in CCNA 2. De infrastructuur van datacenters, hun stroomvoorziening en noodvoeding komen ook aan bod. Ook als je wil bijdragen aan de vernieuwing van de publieke infrastructuur door bijvoorbeeld de installatie van glasvezelnetwerken is dit de juiste opleiding voor jou. Je oefent de technische vaardigheden met opdrachten en projecten in een klasomgeving.

Behaal je diploma secundair onderwijs

Deze opleiding kan je ook volgen als diplomagericht traject. In combinatie met aanvullende algemene vorming leidt deze opleiding tot een diploma secundair onderwijs.

Schrijf je in voor deze opleiding

Datacommunicatie- en Netwerktechnicus