Bouw en Interieur IT en Techniek

Elektricien

Van aarding tot verlichting … Je leert veilig werken met elektriciteit en oefent jouw technische en montagevaardigheden tijdens uiteenlopende opdrachten. Je hebt een veelzijdig takenpakket. 

Wat kan je verwachten?

Je leert elektrische installaties ontwerpen en plaatsen in woningen en appartementen, volgens de laatste nieuwe technologische ontwikkelingen. De inhoud van deze korte opleiding is afgestemd op de arbeidsmarkt. Je leert de belangrijkste technieken en vaardigheden om mee te draaien in een bedrijf als professionele elektricien.

Je stelt elektriciteitsdossiers samen, tekent plannen, slijpt sleuven en boort gaten, voorziet de bekabeling, … Je maakt de elektrische installatie compleet met de plaatsing van de zekeringkast. Tijdens de opleiding leer je ook werken met koperdata- en coaxbekabeling, parlofoons, domotica en fotovoltaïsche technieken om je als multi-inzetbare installateur van elektrotechnieken te lanceren op de arbeidsmarkt.

Behaal je diploma secundair onderwijs

Deze opleiding kan je ook volgen als diplomagericht traject. In combinatie met aanvullende algemene vorming leidt deze opleiding tot een diploma secundair onderwijs.

Schrijf je in voor deze opleiding

Elektrotechnisch Installateur
Elektricien