Fotografie en multimedia

Fotograaf

Ontdek de mogelijkheden van je camera en accessoires en leer de regels van fotografie, om ze daarna vakkundig te breken. Met creatieve themaopdrachten til je jouw opnames naar een hoger niveau.

Wat kan je verwachten?

Zodra je de techniek in je vingers hebt en de instellingen van je spiegelreflexcamera zo goed als blind beheerst, ontwikkel je een eigen fotografiestijl. Je leert fotograferen onder uiteenlopende lichtomstandigheden en op verschillende locaties, onder begeleiding van professionele fotografen. In onze fotostudio’s maak je kennis met de veelzijdigheid van studiofotografie. Modellen, producten en andere objecten nemen plaats voor de lens in diverse lichtopstellingen.

Beeldbewerking zorgt voor dat extra beetje magie in fotografie. Je leert werken met de beste nabewerkingsprogramma's, zoals Adobe Photoshop en Lightroom. Zo maak je jouw beelden nog sterker! Heel wat cursisten bieden na dit uitgebreide opleidingstraject hun diensten aan als zelfstandig fotograaf.

Behaal je diploma secundair onderwijs

Deze opleiding kan je ook volgen als diplomagericht traject. In combinatie met aanvullende algemene vorming leidt deze opleiding tot een diploma secundair onderwijs.

Schrijf je in voor deze opleiding

Fotograaf