Creatief en Digitaal

Full-Stack Webdeveloper

Een full-stack developer is een all-rounder met een brede kennis van programmeertalen, technieken en tools. Zowel het visuele ontwerp als het achterliggende codeerwerk komen aan bod.

Wat kan je verwachten?

Full-stack programmeren … dat betekent dat je zowel de front-end als de back-end ontwikkelt van websites, -shops, apps, tools of software. Een aantrekkelijke gebruikersinterface bouwen voor een website? Check! De gegevens van een webshopklant laten spreken met de server, database of applicaties? Jazeker! Met jouw skills ben jij een multi-inzetbare troef voor webbureaus of softwarebedrijven.

Je leert logisch en probleemoplossend denken. Daarna ga je spelen met code. Eerst de opmaak- en vormgevingstalen HTML en CSS, daarna front-end taal JavaScript en PHP voor de back-end. Vervolgens leer je spelen met frameworks vol handige functies. Je bouwt databases, ontwikkelt API’s, … Aan de hand van concrete opdrachten oefen je alle technieken in.

Behaal je diploma secundair onderwijs

Deze opleiding kan je ook volgen als diplomagericht traject. In combinatie met aanvullende algemene vorming leidt deze opleiding tot een diploma secundair onderwijs.

Schrijf je in voor deze opleiding

Full-Stack Webdeveloper