Bouw en Interieur

Meubelmaker

Wil je verschillende houtsoorten en hun specifieke kenmerken leren herkennen? Een eigen meubel maken ‘from scratch’? In de opleiding tot meubelmaker start je met het maken van een eenvoudig krukje, maar krijg je al snel de technieken in de vingers om met jouw droomproject aan de slag te gaan.

Wat kan je verwachten?

In ons goed uitgeruste atelier leert een vakexpert jou een basis houtbewerkingstechnieken. Ook raak je bedreven in het gebruiken van professionele houtbewerkingsmachines. Eens je de kneepjes van het vak onder de knie hebt, ga je aan de slag met concrete projecten. Je maakt zelf een constructieplan op volgens een ontwerp naar keuze. Vervolgens zorg je voor een goede en veilige werkvoorbereiding: je maakt alle materialen gebruiksklaar. Tot slot stel je alle elementen samen om tot een uniek meubel te komen, met oog voor detail en afwerking. 

Behaal je diploma secundair onderwijs

Deze opleiding kan je ook volgen als diplomagericht traject. In combinatie met aanvullende algemene vorming leidt deze opleiding tot een diploma secundair onderwijs.

Schrijf je in voor deze opleiding

Meubelmaker