Creatief en Digitaal

Printdesigner

Leer hoe je het imago en de boodschap van je klanten vertaalt naar aantrekkelijke ontwerpen. Je volgt deze creatieve opleiding volledig in afstandsonderwijs.

Wat kan je verwachten?

Wil je een carrièresprong maken naar een job als DTP-operator of grafisch ontwerper, maar zit je niet graag elke dag of avond op school? Dit korte opleidingstraject kan je volgen in een leerpad op maat van jouw leven. Je studeert op je eigen ritme, steeds onder begeleiding van vakspecialisten. Door deze opleiding te combineren met aanvullende algemene vorming (AAV) kan je je diploma secundair onderwijs behalen! 

Je maakt ontwerpen met een mix van de belangrijkste programma’s in de grafische sector: Adobe Photoshop, Illustrator en Indesign. Je bouwt je drukwerk slim op met oog voor compositie, kleurenleer en typografie om zo de juiste snaren te raken. Met beeldbewerking en vectoriële illustraties til je jouw designs naar een nieuw niveau. Zo word je een creatieve partner  in hoofd- of bijberoep voor bedrijven, organisaties, freelancers of particuliere klanten. Of je vindt jouw ideale job in een communicatiebureau of een drukkerij.

Behaal je diploma secundair onderwijs

Deze opleiding kan je ook volgen als diplomagericht traject. In combinatie met aanvullende algemene vorming leidt deze opleiding tot een diploma secundair onderwijs.

Schrijf je in voor deze opleiding

Printdesigner