Bouw, hout en interieur

Schilder-Behanger-Decorateur

Als schilder en behanger zorg je voor een kwalitatieve afwerking van plafonds, wanden, ramen, deuren en ander binnenschrijnwerk. Je verandert oude of kale oppervlaktes in iets nieuw en fris.

Wat kan je verwachten?

Professioneel schilderen en behangen begint bij een goede voorbereiding. Tijdens deze opleiding voer je projecten voor echte opdrachtgevers uit. En natuurlijk kom je onder die omstandigheden alle uitdagende situaties uit het vak tegen. Je schildert en behangt in nieuwbouw- en renovatieprojecten. Zo zal je al snel ontdekken dat schilderen een fysieke en technische uitdaging is. Een vakman leert je de juiste technieken en oplossingen in de praktijk toe te passen.

We schenken aandacht in de lessen aan je materiaal- en productkennis. Kleurenleer en speciale technieken zoals graffiti staan ook op het lesprogramma. Tijdens je stage ontpop je tot een professionele schilder en behanger die nieuw pleisterwerk voorziet van een eerste verflaag of bestaande ruimtes opfrist met een verse laag verf of behangpapier.

Behaal je diploma secundair onderwijs

De opleiding Schilder-Decorateur kan je ook volgen als diplomagericht traject. In combinatie met aanvullende algemene vorming leidt deze opleiding tot een diploma secundair onderwijs.

Schrijf je in voor deze opleiding

Schilder-Behanger
Schilder
Behanger
Schilder-Decorateur