Bouw, hout en interieur

Stukadoor

Alle pleisteropdrachten en bezettingswerken werk je vlak, glad en strak af. Het optrekken van binnenwanden uit gipskartonplaten behoort ook tot je taken.

Wat kan je verwachten?

Pleisteren is een stiel, en jij kan het leren. Wil jij binnenmuren, plafonds en gevels in nieuwbouw- of renovatieprojecten leren afwerken? Aan het einde van deze praktijkopleiding ben jij een specialist in pleisterwerk en het plaatsen van gipskartonplaten. Je verwerft op een korte tijd heel wat kennis over materialen, producten en technieken waarmee je een ruwbouw verandert in een huis dat bijna afgewerkt lijkt.

Je werkt met gips en cement en leert hoe je de natte bepleistering machinaal en manueel aanbrengt om egaal eindresultaat te realiseren. Om restauratiewerken te kunnen uitvoeren leer je mallen maken, lijsten trekken en ornamenten opknappen. Tijdens de opleiding schotelen we je uitdagende opdrachten. Zo leer je denken in oplossingen en kies je de juiste techniek voor het juiste doel! Veilig werken met een goede werkhouding en sollicitatietraining staan ook op het lesprogramma.

Behaal je diploma secundair onderwijs

Deze opleiding kan je ook volgen als diplomagericht traject. In combinatie met aanvullende algemene vorming leidt deze opleiding tot een diploma secundair onderwijs.

Schrijf je in voor deze opleiding

Stukadoor
Stukadoor