Huis, Tuin en Keuken

Bakker

Niets beter dan de geur van versgebakken brood. Pistolets, sandwiches, roggebrood, zuurdesem,...: in onze opleiding tot professionele, warme bakker leer je alle technieken voor het maken van heerlijke broden en patisserie.

Wat kan je verwachten?

Broden en patisserie klaarmaken: het is een ware kunst. Wil jij de kneepjes van het bakkersvak ontdekken? In deze opleiding begin je met het bereiden van broden en pistolets en bladerdeegproducten. Je leert elke stap in het bereidingsproces: van deeg maken tot correct en hygiënisch verpakken van het eindproduct. 

Naarmate je vordert leer je nieuwe producten maken: koffiekoeken, worstenbroodjes, taarten, maar ook chocoladefiguren en pralines. Een ervaren bakker begeleidt je bij het bereiden, bakken en afwerken van jouw eigen creaties.

Behaal je diploma secundair onderwijs

Deze opleiding kan je ook volgen als diplomagericht traject. In combinatie met aanvullende algemene vorming leidt deze opleiding tot een diploma secundair onderwijs.

Schrijf je in voor deze opleiding

(Banket)bakker