Horeca en voeding

Hulpkok

In deze horeca-opleiding leer je technieken om vlees, gevogelte, vis en nagerechten op een correcte manier te bereiden. Je breidt je kennis van snijtechnieken, vaktermen en producten verder uit. 

Wat kan je verwachten?

In de veelzijdige horecasector kan je verschillende kanten uit. Tijdens deze praktijkopleiding groei je van bedreven keukenmedewerker door tot ervaren hulpkok. Je leert de kneepjes van het vak onder begeleiding van een professionele kok. Je zorgt voor de mise-en-place en bereidt zelf basisgerechten volgens de receptuur. Je leert ook spelen met culinaire technieken zodat je klassieke gerechten kan verfijnen met jouw persoonlijke touch. Voorgerechten, hoofdgerechten, nagerechten, … Bij elke gang heb je oog voor een zorgvuldige presentatie. Bovendien leer je opdienen volgens de etiquetteregels in de horeca.

Tijdens de opleiding kook je al voor gasten en draai je mee in een echte keuken en zaal. Je leert ook veilig en hygiënisch werken. Als hulpkok kan je kiezen voor een job in een hotel, restaurant of café, maar je kan ook verder kijken. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bed & breakfast of traiteurdiensten? Je kan na deze opleiding gaan werken in een horecabedrijf of je verder specialiseren tot kok.

Behaal je diploma secundair onderwijs

Deze opleiding kan je ook volgen als diplomagericht traject. In combinatie met aanvullende algemene vorming leidt deze opleiding tot een diploma secundair onderwijs.

Schrijf je in voor deze opleiding

Hulpkok