Administratie

Medisch Administratief Assistent

Je bent het aanspreekpunt voor patiënten en collega’s in een medische praktijk of zorginstelling. Je ontvangt patiënten en zorgt voor de administratieve ondersteuning van de zorgverstrekker.

Wat kan je verwachten?

Combineer je zin voor communicatie en administratie met je liefde voor de zorgsector. Leer hoe jij het centrale aanspreekpunt van patiënten en bezoekers wordt. We maken je wegwijs in de gezondheidszorg en je leert noodzakelijke vaardigheden om vlot en professioneel met mensen te kunnen werken. De zorgverstrekker kan op jou rekenen voor een betrouwbare administratieve ondersteuning.

Je leert de belangrijkste kantoorsoftware gebruiken en communiceert vlot en professioneel in het Nederlands, Frans en Engels. Afspraken voor opnames of consultaties inplannen, medische dossiers verwerken, oproepen beantwoorden en doorverbinden, brieven opstellen, … Elke taak voor je rustig en discreet uit. Je kan solliciteren voor een job aan het onthaal van een artsenpraktijk, woonzorgcentrum of bij een kinesist, logopedist, psycholoog, ...

Behaal je diploma secundair onderwijs

Deze opleiding kan je ook volgen als diplomagericht traject. In combinatie met aanvullende algemene vorming leidt deze opleiding tot een diploma secundair onderwijs.

Schrijf je in voor deze opleiding

Medisch Administratief Assistent
Medisch Administratief Assistent